Sütőtök krémleves 3

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 891 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A sütőtököt (ami nyersen, egészben egy kiló) meghámozzuk, magházát kidobjuk, és kicsi kockákra vagdaljuk.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, és megfuttatjuk az olajon. Nem kell pirítani, inkább csak pároljuk.
Rátesszük a sütőtököt, átforgatjuk, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Ha nem elég az alaplé, lehet vízzel pótolni, kicsit utána ízesítve.
Beleszórjuk a szerecsendiót, a köményt és a borsot, majd letakarva hagyjuk, hogy puhára főjön. Nem kell neki több idő, mintha krumplit főznénk.
Míg puhul a tök, addig a bacont egy serpenyőben jó ropogósra kisütjük, egy másik serpenyőben pedig szárazon, kicsit megpirítjuk a tökmagokat.
Ha a tök már puha, akkor botmixerrel krémesre pépesítjük, majd belecsorgatjuk a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.
Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor pár kanállal kiszedünk a levesből, beletesszük az étkezési keményítőt, majd ha csomómentesre elkavartuk, visszaöntjük a leveshez. Ezzel már nem szabad sokáig főzni, pár pillanat, és készen is van.
Tányérokba szedjük, majd az adagok tetejét, megszórjuk a pirított baconnal és tökmaggal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat