Sütőben sült parmezános rántott csirkemell

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 517 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Ha vastagabbra sikerül, kicsit kiklopfolhatjuk.
Bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és egy tálkában felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Meghintjük sóval, borssal, és hagyjuk állni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit.
A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és 1 nagy csipet sót, amit jól összeforgatunk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt lekenjük vékonyan olajjal.
A sütőt előmelegítjük.
A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet.
Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, és végül a sajtos morzsában.
Az olajos tepsibe fektetjük.
Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.)
Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel, 30 perc alatt megsütjük.
Félidőben egyszer megfordítjuk a husikat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat