Sushi ízletesen

  • 3 személyre
  • 40 perc
  • 3755 kalória
Megosztás

A sushi rizst jól átmosni párszor. Beletesszük egy edénybe és rá öntjük a vizet. feltesszük főlni, leborítjuk, amikor elkezd forrni, levesszük a tüzet a legalacsonyabb lehetőségre. A forrás után 10 percig főzni és nem szabad nyitogatni! majd hagyjuk még 10 percet állni a fazékban. Majd fel öntünk a rizsecettel amihez hozzáadtuk a sót és a cukrot. A rizsát szétszórni egy edényen vékony rétegben hogy gyorsan meghűljön.
Közben összevagdossuk a nyers tonhalat és nyers lazacot vékony darabokra.
Össze szeleteljük az avokádót vékonyan, az uborkát félbe vágjuk és kiszedjük a magokat belőle és azt is össze vagdossuk vékony csíkokra.
Amikor a rizs meghűl kezdhetjük a hajtogatást. Egy bambuszlapra rárakjuk a nori lapokat, amire rakjuk a rizsát, majd arra az uborkát vagy az avokádót és a halat választás szerint. A bambusz lap segítségével feltekerjük az egészet és úgy hagyjuk, szükség szerint a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, fel vagdossuk a tekercseket 1,5-2 cm vastagra és szója szósszal vagy wasabival tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat