Sült zeller

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 42 kalória
  • Ilike
Megosztás

A zellereket alaposan lesikáljuk, majd meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük.
Tiszta konyharuhán leszikkasztjuk és a 170 fokra felforrósított olajba tesszük. Szép, piros-ropogósra megsütjük (7-10 perc alatt).
Az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük és nagy tálon szétterítjük.
Csak akkor sózzuk meg, ha teljesen kihűlt.
Remek sör, vagy borkorcsolya. A zellert intenzív, fűszeres íze miatt nem mindenki szereti, de így megsütve egészen más, mint a levesben. Nagy előnye, hogy nem hizlal, viszont nagy rosttartalma folytán, nagyon egészséges rágcsálnivaló. Fokhagymás majonézbe, vagy petrezselymes tartármártásba mártogathatjuk, de magában is nagyon ízletes. Egyszerűen és gyorsan készíthető, ráadásul olcsó.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat