Sült zeller

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 42 kalória
  • Ilike
Megosztás

A zellereket alaposan lesikáljuk, majd meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük.
Tiszta konyharuhán leszikkasztjuk és a 170 fokra felforrósított olajba tesszük. Szép, piros-ropogósra megsütjük (7-10 perc alatt).
Az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük és nagy tálon szétterítjük.
Csak akkor sózzuk meg, ha teljesen kihűlt.
Remek sör, vagy borkorcsolya. A zellert intenzív, fűszeres íze miatt nem mindenki szereti, de így megsütve egészen más, mint a levesben. Nagy előnye, hogy nem hizlal, viszont nagy rosttartalma folytán, nagyon egészséges rágcsálnivaló. Fokhagymás majonézbe, vagy petrezselymes tartármártásba mártogathatjuk, de magában is nagyon ízletes. Egyszerűen és gyorsan készíthető, ráadásul olcsó.


Hozzávalók
  • kg zeller
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • adag Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (a sütéshez)
Vegye meg a hozzávalókat