Sült sertéscomb egyben

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 842 kalória
  • pál
Megosztás

Hazafelé beugrasz a kedvenc hentesedhez, és kérsz tőle 1 kg sertéscombot (mondd: a dióját kéred, rögtön tudja, és szép húst kapsz).
Hazaérve gyorsan bekapcsolod a sütőt, a legmagasabb fokozatra.
Előkapsz egy tepsit, öntesz bele olajat és vizet, megsózod, ráhelyezed a húst, azt is megsózod.
Beteszed a forró sütőbe, és elmész átöltözni.
10 perc múlva visszaszaladsz, és takarékra kapcsolod a sütőt (100 fokra).
Nyugodtan intézd tovább a tennivalóidat, még legalább fél óráig, aztán pucold meg a hagymát, vágd négybe, és a paradicsomot is tedd a hús mellé.
Ha elfőtt a víz, önts még rá.
20 perc múlva megnézed, ha nem elég piros a hús, megint teljes lángra (200 fokra) kapcsolsz, és megpirítod.
Tálalás előtt, alufóliával letakarva pihenteted.


Hozzávalók
  • kg sertéshús
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • fej hagyma
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet őrölt kömény
  • csipet fűszersó  
Vegye meg a hozzávalókat