Sült pulykaszárnyak

48 értékelés
Értékeljen
  • 4 személyre
  • 140 perc
  • 43 kalória
  • siklitimi
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A szárnyakat kettévágjuk, így könnyebb velük bánni. Alaposan befűszerezzük, tepsibe pakoljuk.
Megszórjuk majoránnával, közé dobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket és a csíkokra vágott, megtisztított sárgarépát.
Aláöntünk 2 dl vizet, szorosan lefedjük fóliával, és két órán át, kis lángon sütjük.
Utána levesszük a takarást, és adunk neki még egy jó húsz percet, hogy elérje a képen látható színárnyalatot, szépen megpiruljon.
Ennyi idő alatt, puha és omlós lesz a hús, élvezet beleharapni, egy jó kis köret, vagy zöld saláta társaságában.