Sült oldalas mézes-mustáros pácban

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1141 kalória
  • hsanyi
Megosztás

A kilónyi oldalast megmosom, feldarabolom, majd egy tálba rakom.
Összekeverem a mézet, mustárt, olajat és az összetört fokhagymagerezdeket, majd ráöntöm a húsra.
Elegyengetem úgy, hogy lehetőleg mindenhol érje a pác az oldalast, majd fóliával letakarom, és 4-5 órán át hagyom állni.
Az idő letelte után, sózom, borsozom ízlés szerint, és sütőzacskóba helyezem a húsokat.
Tepsibe rakom, és előmelegített sütőben, 60 percig sütöm, majd kivágom a zacskót, és még kb. 30 percig visszarakom a sütőbe, amíg piros nem lesz.
Elkészülés után, én petrezselymes burgonyával tálalom.


Hozzávalók
  • kg sertéshús (oldalas)
  • ek méz
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • cikk fokhagyma  
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat