Sült kolbász lencsével

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 576 kalória
  • bandreas
Megosztás

Sütéssel együtt kb. 35 perc alatt elkészül, tehát igen gyorsan egy finom vacsorát varázsolhatunk az asztalra. A lencsét érdemes reggel, munkába menet beáztatni, így este már kb. 30 perc alatt puhára tudjuk főzni. Pont ennyi idő kell a kolbásznak is, hogy a 200 fokra előmelegített sütőben elkészüljön. A kolbászokat tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és süssük 20 percig. Ezután adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat és süssük további 10 percig. Mialatt a kolbászok sülnek, az olajon üvegesre párolt hagymához hozzákeverjük a puhára főzött, leszűrt lencsét. Felöntjük egy kevés főzővízzel, egyet rottyantunk rajta, sózzuk, borsozzuk. Tálalás: a lencsét a tányérra halmozzuk, a tetejére fektetjük a kolbászt, és pár szem sült paradicsomot, kevés szafttal megöntözzük.


Hozzávalók
  • db sütnivaló kolbász
  • szem paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • 400 g lencse
  • dl olívaolaj
  • csipet
  • csipet bors
Vegye meg a hozzávalókat