Sült kacsacomb

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 293 kalória
  • Norejka
Megosztás

A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét, egy éles késsel bekockázzuk és jól besózzuk.
A sütőt felforrósítjuk 220 °C-ra.
Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé és betesszük a forró sütőbe.
Addig hagyjuk így őket, míg világos, aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt, tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
Vegyük vissza a sütő hőfokát, 190-200°C-ra!
Ekkor megfordítjuk a combokat és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús, (egy villával, hústűvel ellenőrizzük), a bőréből pedig kisült az összes zsírja.
Ha nem, akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük és kb. 25-30 percig tovább sütjük, majd levesszük a fóliát és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat