Sült kacsacomb párolt káposztával

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 421 kalória
Megosztás

A kacsacombokat fűszerezzük sóval és borssal.
Egy tepsibe szórjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és narancsszeleteket.
Rárakjuk a kacsacombokat, majd öntünk alá egy kevés olajat (vagy zsírt) és vizet.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük, kb. 120-150 percig.
Amikor puha a hús, akkor emeljük a hőfokot és 180 fokon, szép pirosra sütjük a combokat.
A káposztát vékonyan legyaluljuk.
A cukrot karamellizájuk és ráöntünk kevés olajat.
Rászórjuk a káposztát és sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt pároljuk.
Az almát kimagozzuk, kockára vágjuk és ha félig megpárolódott a káposzta, akkor rászórjuk és készre pároljuk a káposztát.


Hozzávalók
  • db kacsacomb
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej hagyma  
  • gerezd fokhagyma
  • db narancs
  • dl víz
  • kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1.5 kg lila káposzta
  • db alma
  • kanál cukor
Vegye meg a hozzávalókat