Sült kacsa

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 1136 kalória
  • György
Megosztás

A feldarabolt pecsenyekacsát besózzuk, majd állni hagyjuk. Utána tepsire rakjuk, vizet öntünk alá és alufóliával bevonjuk.
A sütőben elkezdjük a párolást, az almával (savanykás). Ha megpárolódott, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
A zsíron lepirítjuk a cukrot és a köménymagot. Ha barna, rátesszük a gyalult lila káposztát, enyhén sózzuk, majd készre pároljuk.
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a sült zsírral összetörjük.


Hozzávalók
  • 1.5 kg pecsenyekacsa
  • 15 g Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db alma
  • kg lila káposzta
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • g köménymag
  • kg burgonya  
Vegye meg a hozzávalókat