Sült halfilé petrezselyempürével

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1277 kalória
Megosztás

A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk.
A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket.
A gyökeret felaprítjuk és párolóedénybe rakjuk. Dobunk rá egy darab vaníliarudat.
Ha megpuhult a gyökér, áttörjük és forró tejjel elkeverjük. Belekeverjük a vajat és az aprított medvehagymát.
A vajat az olívaolajjal felmelegítjük és ebben sütjük meg a halat.
Tálaláskor sárgarépa lekvárt kínálhatunk mellé.


Hozzávalók
  • kg halfile
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • kanál pirospaprika
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 80 dkg petrezselyem gyökér
  • dl tej  
  • db vanília
  • marék medvehagyma
  • 15 dkg vaj
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat