Sült dödölle zöldséggel vegyítve

  • 5 személyre
  • 50 perc
  • 771 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A csicsókát meghámozzuk, a burgonyával együtt.
A hagymákat, paprikát megpucoljuk, majd megmossuk, és két literes lábosban, feltesszük főni, a só hozzáadásával.
30 perc alatt puhára főzzük a többi hozzávalót, majd ha megfőtt, krumplitörővel megtörjük. Ezután fakánállal, csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, két tojást és sót, ízlés szerint. Ezeket összekeverjük, lassacskán a lisztet is belekeverjük.
Egy nagy serpenyőbe, 4 evőkanál olajat tesszük. Amikor már izzó, akkor evőkanálnyit teszünk bele, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Amennyi bele fér a serpenyőnkbe, annyit sütünk ki egyszerre.
Papírtörlőre szedjük, és bármilyen hússal, fasírttal, hurkával tálaljuk.
Bármilyen savanyúság jó hozzá.
Én hurkával tálaltam.

Jó tippként:
A csicsókát, a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát előtte nap pucoljuk meg, és apró kockára vágva, hideg vízben áztassuk egy éjszakát, így nem lesz édes a csicsókánk sem.


Hozzávalók
  • kg csicsóka
  • db burgonya  
  • 10 dkg cukorborsó
  • db kápia paprika
  • db vöröshagyma
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • mk gyömbér
  • mk majoranna
  • gerezd áttört fokhagyma
  • 0.5 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat