Sült csirkecomb

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 92 kalória
  • Ágnes
Megosztás

A csirkecombokat jól lemossuk és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük és jól megkenjük az olajjal.
A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz, maradjon a fólia alatt és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után, eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra és 1 ek. lisztet megpirítunk, a megmaradt zsiradékon.
Felöntjük 2 dl húslevessel, vagy vízzel és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat