Stíriai metélt szederlekvárral

  • 8 személyre
  • 75 perc
  • 1814 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Fazékban felteszek forrni 3 l vizet. A túrót áttöröm. 1 pohár tejfölt elkeverek 2 tojással, 5 dkg porcukorral és 1 csipet sóval.
A lisztet elmorzsolom 10 dkg margarinnal, majd összegyúrom a túróval és a tojásos-cukros tejföllel.
Cipót formálok belőle, 3 felé vágom, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtom. 3 cm széles csíkokra, majd 1 cm széles metéltre vágom.
A tésztát a forrásban lévő vízbe dobom, és ahogy felemelkedik a víz színére, kiszedem, és olvasztott margarinba forgatom.
6 db tojásfehérjéből kemény habot verek. A tojássárgákat habosra keverem a maradék 10 dkg porcukorral, 2 pohár tejföllel és a reszelt citromhéjjal.
A tésztára öntöm, lazán összekeverem a mazsolával és a tojáshabbal.
A tepsit kikenem 5 dkg margarinnal, meghintem a zsemlemorzsával, beleszedem a tésztás masszát, és a 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegíttet sütőben, 25-30 percig sütöm. Megszórom porcukorral, és házi készítésű szederlekvárral tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat