Stefánia vagdalt

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 666 kalória
  • arvay88
Megosztás

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A fokhagymát lereszeljük.
A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
"Félhenger" formában, tepsibe tesszük. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk, és egy kicsit belesimítjuk.
Lefedve, 180 fokon, kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt).


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat