Spenóttal töltött pulykamellfilé

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1117 kalória
Megosztás

A spenótot mossuk meg és szedjük ki a vastagabb ereket belőle, majd vágjuk nagyobb darabokra.
A fokhagymagerezdeket is vágjuk durvára.
Kevés vajon futtassuk meg a fokhagymát egy serpenyőben, majd dobjuk rá a spenótot.
5 percig pároljuk, míg összeesik a spenót.
Közben a pulykamellet vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, és klopfoljuk ki.
Töltsük meg a pulykamellszeleteket a fokhagymás spenóttal, és tekerjük fel. Akár fogvájóval tűzzük el.
Közben a rizst hagyományos módon főzzük meg.
A maradék vajon futtassuk meg a lisztet, és öntsük fel forrásban lévő tejjel.
Adjunk hozzá sót, borsot, és keverjük bele a sajtot is. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg a sajt felolvad.
Turmixoljuk meg egy kicsit, és tejszínnel dúsítsuk.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és rakjuk bele a hústekercseket, majd egyenletes hőn süssük, 10-12 percig.
Közben forgassuk meg a hústekercseket.
A párolt rizst lazítsuk fel, majd egy serpenyőben futtassuk meg a rukkolát. Rakjuk rá a rizst, és keverjük át a pestoval.
Tálaláskor, a köret mellé öntsünk a mártásból, és helyezzük bele a felszeletelt hússzeleteket.


Hozzávalók
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg spenót
  • fej áttört fokhagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 10 dkg hideg vaj
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • dkg átszitált liszt
  • dl hideg tej
  • dl főzőtejszín
  • 10 dkg Camembert  
  • 30 dkg rizottórizs
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kanál Tesco Finest genovai zöld pesto bazsalikommal és extra szűz olívaolajjal
  • marék rukkola
Vegye meg a hozzávalókat