Spenóttal töltött pulykamellfilé

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1235 kalória
Megosztás

A spenótot mossuk meg és szedjük ki a vastagabb ereket belőle, majd vágjuk nagyobb darabokra.
A fokhagymagerezdeket is vágjuk durvára.
Kevés vajon futtassuk meg a fokhagymát egy serpenyőben, majd dobjuk rá a spenótot.
5 percig pároljuk, míg összeesik a spenót.
Közben a pulykamellet vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, és klopfoljuk ki.
Töltsük meg a pulykamellszeleteket a fokhagymás spenóttal, és tekerjük fel. Akár fogvájóval tűzzük el.
Közben a rizst hagyományos módon főzzük meg.
A maradék vajon futtassuk meg a lisztet, és öntsük fel forrásban lévő tejjel.
Adjunk hozzá sót, borsot, és keverjük bele a sajtot is. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg a sajt felolvad.
Turmixoljuk meg egy kicsit, és tejszínnel dúsítsuk.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és rakjuk bele a hústekercseket, majd egyenletes hőn süssük, 10-12 percig.
Közben forgassuk meg a hústekercseket.
A párolt rizst lazítsuk fel, majd egy serpenyőben futtassuk meg a rukkolát. Rakjuk rá a rizst, és keverjük át a pestoval.
Tálaláskor, a köret mellé öntsünk a mártásból, és helyezzük bele a felszeletelt hússzeleteket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat