Spenótos-fokhagymás szuflé gombamártással

  • 1 személyre
  • 45 perc
  • 329 kalória
Megosztás

1. Először a besamel mártást készítjük el: az olvasztott vajon pirítsuk meg a lisztet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet, közben kézi habverővel keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval a mártást, majd lassú tűzön sűrítsük be.
2. A spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk (pár levelet félreteszünk a tálaláshoz), átpasszírozott fokhagymát adunk mellé, majd ha összepárolódott a besamelhez keverjük a felvert tojásfehérje kíséretében.
3. A szuflé formákat kivajazzuk és reszelt sajttal körberázzuk, hogy mindenhol befedje a belső falát.
4. Ezekbe öntjük a szuflé alapot. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük, ameddig feljön és a teteje picit megbarnul.
5. Közben a gombát felszeleteljük, vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk (pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz) és felengedjük tejszínnel, amivel folyamatos keverés mellett beforraljuk. A végén leturmixoljuk, ez lesz a szószunk.
6. Tálalás: A szuflékat egy tálra, sorba rendezzük tetejükre fonnyasztott spenótleveleket és pirított gomba darabokat teszünk, a mártást egy külön kiöntőben a tál mellé helyezzük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat