Spenótos-fokhagymás palacsinta, pirított sonkával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 593 kalória
Megosztás

Lisztből, tejből, vízből, sóból, olajból és 2 db tojásból palacsinta tésztát készítünk.
Közben vaj és olaj keverékén elkezdek apróra vágott fokhagymát párolni. Miután megpároltam felöntöm tejszínnel és sűrűsödésig főzőm. Amikor kenhető állaga van, csak beleforgatom a bébi spenótot, de hagyok tálalásra is. Megkenem a palacsintát a krémmel, teszek bele pirított sonkát és összehajtogatom. Teszek a tetejére is krémet, friss bébi spenótot.
Utolsó lépésként reszelek tojást és parmezánt a tetejére.


Hozzávalók
  • 200 g liszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • dl tej  
  • dl szénsavas ásványvíz
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • doboz bébispenót
  • dl tejszín
  • gerezd fokhagyma  
  • 100 g vaj
  • 100 g sonka
  • 50 g parmezán
Vegye meg a hozzávalókat