Spenótos csiga

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 520 kalória
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, 1 ek. cukorral.
A spenótot olajon, fokhagymával, sóval, ki hogy szereti megfonnyasztjuk.
Ezután teszünk bele margarint, hogy krémesebb legyen és 2 ek. lisztet. Hagyjuk kicsit hűlni.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat. Alaposan kidagasztjuk. 1 órát, meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán, téglalap alakúra elnyújtjuk, két részletben.
Rákenjük a spenótos töltelék felét, ráreszeljük a sajt felét, és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, az aljukat összecsípjük, és kikent tepsibe téve, még 15 percet kelesztjük.
Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is. Rakunk a tetejére pici sajtot, a csigáknak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat