Spárga leves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 368 kalória
  • Marika
Megosztás

Akkor szoktam készíteni, amikor spárgából csinálok valami mást. A letört, alsó részeket használom a leveshez.
A spárgavégeket meghámozom, 1 cm-es nagyságúra darabolom. A hagymát finomra vágom.
Az olaj és vaj keverékén (az olaj azért kell, hogy ne égjen le a vaj, a vaj meg jó ízt ad neki) üvegesre párolom a hagymát, majd rádobom a spárgát.
Kevés vízzel felengedem, hozzáteszek 1 leveskockát, még némi sót és cukrot, 1 ek. citromlevet, kevés borsot vagy fehérborsot és kb. 8 percig forralom.
Botmixerrel összeturmixolom, felengedem a többi vízzel és felfőzöm. Ha egyet rottyan, kész is van.
Ha szükséges, ízlés szerint korrigálhatok a végeredményen cukorral, citromlével. Tejszínnel dúsítom.
Amennyiben nagyon szálkás volt a spárga, a turmixolás után, tésztaszűrőn át lehet passzírozni és utána felengedni a vízzel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat