Spanyol paprikakrémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 107 kalória
Megosztás

A hagymát karikára vágjuk, a zöld részét félretesszük.
A zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellerzölddel és a hagymával együtt, a megforrósított olajban megfuttatjuk.
A paprikát kockára vágjuk és hozzáadjuk a többiekhez. Rövid pirítás után, felöntjük fél liter vízzel, és a forrástól számított, 15 percig főzzük.
Ha kihűlt turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és jól lehűtjük.
Tálaláskor jégkockát szórunk bele. (Ez el is maradhat, ha nincs agylágyító meleg. Ebben az esetben, kevés fehérborral kevert vízzel hígítsuk kissé a levest.)
A hagymazölddel díszítjük.



Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma  
  • csokor újhagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csomag zellerzöld
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db kaliforniai paprika
Vegye meg a hozzávalókat