Spanyol paprikakrémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 231 kalória
Megosztás

A hagymát karikára vágjuk, a zöld részét félretesszük.
A zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellerzölddel és a hagymával együtt, a megforrósított olajban megfuttatjuk.
A paprikát kockára vágjuk és hozzáadjuk a többiekhez. Rövid pirítás után, felöntjük fél liter vízzel, és a forrástól számított, 15 percig főzzük.
Ha kihűlt turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és jól lehűtjük.
Tálaláskor jégkockát szórunk bele. (Ez el is maradhat, ha nincs agylágyító meleg. Ebben az esetben, kevés fehérborral kevert vízzel hígítsuk kissé a levest.)
A hagymazölddel díszítjük.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat