Spagettis rakott túrós csusza

  • 5 személyre
  • 45 perc
  • 1488 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Spagetti tésztát megszokott módon, 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és langyosra hűtjük.
Még hűl a tészta, virslit vékony szeletekre vágjuk, és a szalonnát vékony darabokra szeljük.
Ezután 36 x 23 cm-es közepes tepsit, zsírral vastagon megkenjük.
A tésztát ujjnyi vastagon el terítjük, erre tesszük a virslit és 6 kis szelet szalonnadarabot.
A túró felével befedjük 4 csipet sóval megszórjuk, 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá.
Ezt a tészta felével befedjük és maradék szalonnát egyenletesen elosztjuk rajta.
Ismét a maradék túróval befedjük, és 5 evőkanál tejfölt csurgatunk rá, majd 4 csipet sóval megszórjuk.
A maradék tésztával befedjük, és az összes tejfölt egyenletesen elsimítjuk a tésztán.
Végül őrölt pirospaprikával, egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 250 fokon, 25 perc alatt, egyszeri fordítással megsütjük.
Deszkára téve, még tepsiben kockára szeleteljük.
Tejföllel, majonézzel tálaljuk, de egymagában is fogyasztható.
Nagyon finom, kiadós és laktató étel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat