Spagetti paradicsomos húsgombóccal

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 560 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle.
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és kb. két kanálnyi olajon megpirítom.
Ha már jó, hozzáöntöm a paradicsomszószt.
Teszek bele sót, cukrot, oregánót, bazsalikomot, és szép lassan összeforralom.
Míg összerottyan, addig kb. három evőkanálnyi olajon, átsütöm az apró húsgolyókat.
Amikor mind kisül, beleteszem őket a paradicsomszószba, és kis lángon, tíz percig pötyögtetem.
Közben kifőzöm, a szokásos módon a spagettitésztát.
Adagonként tányérra szedem, teszek rá a húsgolyókból és a szószból is.
Aki szereti, megszórhatja reszelt sajttal.


Hozzávalók
  • 30 dkg darált hús  
  • dl sűrített paradicsom
  • fej hagyma
  • gerezd áttört fokhagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk oregáno
  • kk bazsalikom
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk pirospaprika
  • 25 dkg spagetti tészta
  • kk cukor
Vegye meg a hozzávalókat