Spagetti paradicsomos húsgombóccal

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 768 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle.
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és kb. két kanálnyi olajon megpirítom.
Ha már jó, hozzáöntöm a paradicsomszószt.
Teszek bele sót, cukrot, oregánót, bazsalikomot, és szép lassan összeforralom.
Míg összerottyan, addig kb. három evőkanálnyi olajon, átsütöm az apró húsgolyókat.
Amikor mind kisül, beleteszem őket a paradicsomszószba, és kis lángon, tíz percig pötyögtetem.
Közben kifőzöm, a szokásos módon a spagettitésztát.
Adagonként tányérra szedem, teszek rá a húsgolyókból és a szószból is.
Aki szereti, megszórhatja reszelt sajttal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat