Spagetti Lalu módra

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 614 kalória
Megosztás

Vajban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát is, kicsit pirítani.
Ezután beletesszük a darált húst, majd ha már szépen megpirult, akkor hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket is (zeller, répa).
Ezt felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregánó, bazsalikom), valamint a kockára vágott paradicsomot.
Felöntjük az egészet vörösborral, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Közben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, de nem eresztünk rá hideg vizet, hanem megforgatjuk bőséges mennyiségű olíva olajban, így a tészta később sem ragad össze.
Ráöntjük a szószt, és frissen reszelt parmezánnal meghintjük.
Tepsibe rakjuk, meghintjük sajttal, és besütjük.

(Mi édesen szeretjük, ezért beleteszek egy evőkanál cukrot is a szószba, és így főzöm meg.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat