Spagetti carbonara másképpen

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 612 kalória
Megosztás

A tésztát enyhén sós, olajos vízben, kb. 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
A olajat felhevítjük, közben a párizsit felcsíkozzuk.A felhevített olajra tesszük a sonkát, borsot.Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd 0.5-1 percig pirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt!
Tejszínes-tojássárgás keverékkel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt, rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
Beleszórunk 5 dkg reszelt sajtot.
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba.

Tipp: Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a spagettink!
Sajttal alaposan megszórva tálaljuk!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat