Sóskaszósz krumpligombóccal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 613 kalória
  • Kati
Megosztás

A sóskát 3 dl tejben csipetnyi sóval megfőzöm. Ha megfőtt a lisztből és a 2 dl tejből készített habarással összefőzöm. A tűzről levéve cukrozom.
A krumplit apróra vágom és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és hagyom kihűlni. Ha kihűlt összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és sóval. Forrásban lévő vízben a kb. 3 dkg-os gombócokat megfőzöm.
Ízletesebb lesz a gombóc, ha nem vízben hanem egy hagymás levesben főzöm meg őket. Ehhez 1 fej hagymát zsírban üvegesre pirítok. A tűzről levéve megpaprikázom és a krumpli főzőlevével öntöm fel, ha szükséges még sózom, vagy ha túl sós vízzel hígítom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat