Sós kiflik

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1376 kalória
  • huszanke
Megosztás

A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk.
Az elkészült tésztát nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!!!
A tésztát 8 cipóra osztjuk, és a cipókat kerekre nyújtjuk.
Minden kinyújtott cipót 8 szeletre vágunk, és a vastagabb végébe, egy-egy darab Ráma margarin darabkát (sajtot, vagy virslit) helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben, 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat