Sós kifli

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1171 kalória
  • timi1977
Megosztás

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a joghurtot, az olajat, a tojásokat és az élesztős keveréket. Jól kidolgozzuk, és 40 percig kelesztjük.
A puha margarint kikeverjük, az 1 evőkanál sóval. Ez lesz a töltelék.
A megkelt tésztát 8, a margarint 4 részre osztjuk. Egy cipót tányér nagyságú, kerek lappá nyújtunk, majd félretesszük.
Egy másik cipót szintén ilyenre formázunk, megkenjük a sós margarin negyedével, majd rátesszük a félretett lapot.
A nyújtófával kicsit "átmegyünk" rajta, és 12 cikkre vágjuk.
A cikkeket hosszanti végüktől szorosan feltekerjük, sütőlapra tesszük, és 15 percig pihentetjük.
Ugyanígy járunk el a többi cipóval is.
Miután a kiflik megkeltek, megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.
A sütés ideje, körülbelül 15-20 perc.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat