Sós briós

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 657 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, és a cukorral meghintve, hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt, majd alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kb. 35-40 cm hosszú, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk.
A tésztát feltekerjük, mint a csigát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kel a briós.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel, és meghintjük durvára őrölt, tengeri sóval.
180 fokon, 20 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat