Sörös malacsült

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 1621 kalória
  • petra
Megosztás

A malac bőrét, éles késsel, rácsosan beaprítjuk, majd alaposan sózzuk, de a bőrét ne érje só.
Süthetjük faparázson, vagy sütőben is, ilyenkor a tepsibe fektessük és öntsünk bele sört.
A malac bőrét, sülés közben kenegessük sörbe mártott szalonnával, így ropogós és piros lesz.
Sütési idő: 2-2, 5 óra.
A malacsülthöz párolt káposzta, vagy burgonyapüré illik.


Hozzávalók
  • kg malachús (karaj)
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet fűszerkeverék  
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • doboz Tesco Finest IPA szűretlen, minőségi világos sör
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat