Sörös csirkecomb

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 112 kalória
  • Gabi
Megosztás

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megmossuk és leszárogatjuk. A zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a gyömbérrel, a borssal és a mustárral körös-körül, alaposan bedörzsöljük. Letakarva, hűtőszekrényben, legalább egy órán át érleljük. Ezután magas peremű tepsibe tesszük, a sörrel meglocsoljuk és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megpároljuk. Az idő elteltével, a fóliát levesszük és további 10-15 perc alatt, ropogós pirosra sütjük.
A visszamaradó szaftját kis lábosba öntjük, a húslevest hozzáöntjük, kiforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. Tálaláskor, a csirkecombokat tányérra fektetjük és a mártással körbelocsoljuk. Köretként friss salátát, vagy akár zsemlegombócot is kínálhatunk mellé.

Hasznos tipp:
Aki szereti a különleges ízeket, mielőtt a sört a combokra önti, két evőkanál mézzel keverje össze.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat