Sörben sült csülök

  • 2 személyre
  • 150 perc
  • 139 kalória
  • tamás
Megosztás

Egy-két nappal az elkészítés előtt, bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt egy órával, egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Azért indokolt, a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük, két órán át. Közben meg-megnézzük.
Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk, kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db csülök (nyers hátsó)
  • 0.5 l Tesco Finest IPA szűretlen, minőségi világos sör
Vegye meg a hozzávalókat