Sonkás-póréhagymás-kukoricás langalló

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 1647 kalória
  • Joe
Megosztás

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük.
A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk.
A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit (30 x 40cm) kizsírozunk, és belenyomkodjuk a megkelt tésztát.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat