Sonkás-mozzarellás linguine halmok

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 559 kalória
Megosztás

Vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk. A sárga kaliforniai paprikát, koktélparadicsomot kis darabokra vágjuk. A kétféle sonkát hosszú csíkokra vágjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben éppen csak puhára főzzük. Három evőkanál olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát. Közben külön serpenyőben két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a sonkát, ha megpirult, a hagymához adjuk, majd a felszeletelt csiperkegombát is hozzáadva 3-4 percig pirítjuk még. Hozzáadjuk a fehérbort, forraljuk pár percig. A paradicsomot, paradicsomlét a szószhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, a felaprított petrezselymet, bazsalikomot, oregánot, csipetnyi kakukkfüvet is hozzáadjuk. Ha a paradicsom nem volt elég édes, kevés cukrot tehetünk még hozzá. Pár perc alatt kész is a szósz. A tésztát és a szószt összekeverjük, olívaolajjal kikent tepsibe halmozzuk villa segítségével. A halmok közepébe egy-egy mozzarella golyót teszünk, előmelegített sütőbe tesszük, éppen csak annyi ideig, míg a mozzarella megolvad ( Kb 5 perc). A tészta halmokat tányérra helyezzük, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal és reszelt mozzarella sajttal díszítjük. Gere & Schubert Sauvignon Blanc fehérbort kínáljunk mellé! Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat