Sonkás-gombás pizza

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 1241 kalória
  • Joe
Megosztás

A gombát szeletekre, a szalonnát és a hagymát apró kockára, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, begyúrjuk a tésztát.
Egy órát, meleg helyen kelesztjük.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk.
Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.
Addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét.
Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk, majd levesszük a lángról.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk.
Ráterítjük a gombás ragut, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat