Sonkás-fűszeres csirkemell

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 714 kalória
Megosztás

A csirkemell filéket felszeleteljük, a vaj felét összekeverjük a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel,bazsalikommal és a filéket megkenjük vele, majd a sonkaszeleteket is rárakjuk és feltekerjük vagy kettéhajtjuk. Lisztből,tojásból és tejből palacsintatésztától sűrűbb masszát készítünk, belemártjuk és bő olajban megsütjük.
Közben a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és megfőzzük. Ha elkészült, a maradék vajjal,tejjel és egy kis petrezselyemzölddel összetörjük.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • 80 dkg csirkemellfilé (csirkemellfilé)
  • db Tesco Finest friss tojás (tojás)
  • dkg vaj (vaj)
  • 10 dkg finomliszt (finomliszt)  
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt bors)
  • csokor petrezselyemzöld (petrezselyemzöld)
  • csokor bazsalikom (bazsalikom)
  • szelet gépsonka (gépsonka)
  • 50 dkg burgonya (burgonya)  
  • dl tej (tej)  
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • 0.5 l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (étolaj)
Vegye meg a hozzávalókat