Sonkagulyás

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 559 kalória
  • ZViki
Megosztás

Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát.
A tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk 2 evőkanálnyi vizet.
A tűzre visszatesszük és rádobjuk az előző este hideg vízbe áztatott nyers, apró kockákra vágott sonkát.
Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 2 liternyi vízzel.
Beletesszük a húsleveskockát és a zúzott fokhagymát, ezután felforraljuk.
Kis lángon, majdnem puhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított és ugyancsak kis kockákra darabolt petrezselyemgyökeret, valamint a sárgarépát, végül pedig a meghámozott és ugyancsak kis kockákra vágott burgonyát.
Ha szükséges, még annyi vizet öntünk bele, hogy a folyadék jól lepje el a burgonyát.
Készre főzzük.
Mielőtt az asztalra tennénk, nyakon öntjük a borral és ha szükséges, utánasózzuk, de már nem forraljuk.
A leves még laktatóbb, ha 1 tojásból készült csipetkét is belefőzünk, azonban e nélkül is kiadós.
Ha sok locsoló-látogatónk jön, érdemes ezzel a levessel megkínálni, mert a férfiak általában igencsak levesesek.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat