Sólet vegánul

  • 2 személyre
  • 50 perc
  • 122 kalória
  • csapokata
Megosztás

Az árpát, kétszeres mennyiségű vízzel tegyük fel főni. Nagyjából 20 perc alatt készül el.
Tisztítsuk meg a zöldségeket. A répát és a vörös hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
Kevés olajon pirítsuk meg őket, ettől még zöldségesebb lesz az íze. Öntsük fel 2,5 dl vízzel és a babkonzerv leszűrt levével.
Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Amikor az árpa megfőtt, tegyük bele a babbal együtt a sóletalapba, majd 5-10 percig, alacsony hőfokon főzzük.


Hozzávalók
  • konzerv fehér bab
  • 10 dkg árpagyöngy
  • szál sárgarépa
  • 0.5 szál fehérrépa
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • 0.5 ek bazsalikom
  • 0.5 ek őrölt kömény
  • tk pirospaprika
  • cl Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat