Sólet cserépedényben

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 602 kalória
  • pipi
Megosztás

Előző este beáztatjuk a babot.(1. fotó)
Másnap a cserép edényt beáztatjuk (2. fotó), a hagymát megpucoljuk és a zsiradékon meg pirítjuk (4. fotó). Ha üvegesre pirítottuk belekerül a pirospaprika is. (5. fotó). A babot a cserépedénybe öntjük ( de előtte leöntöttük róla a vizet!), majd hozzáadjuk a pirospaprikával elkevert hagymát, lisztet, gerslit és jól összekeverjük (6. fotó), rátesszük a füstölt tarját (7. fotó) és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.(8.fotó) Az egészet lefedjük és gázsütőben (akinek van természetesen kemencében is sütheti) kb 200 fokon addig sütjük amíg minden hozzávaló meg nem puhul( két és fél három óra), sózni csak akkor kell ha a hústól nem elég sós. A sütés befejezése előtt 15 perccel beletesszük a tojásokat és így fő meg.(9.fotó) A sóletet rövid lével tojással és tarja szelettel tálaljuk. (alapfotó) Ízlés szerint lehet tenni még bele őrölt borsot esetleg más fűszert, de én nem szoktam, szerintem ezek az ízesítők nem hiányoznak belőle.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat