Soknás-baconos rakott tészta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 439 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A tésztát a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve, pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt, egy tálba öntjük.
Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. Az ételízesítővel vigyázzunk, a szalonna is sós volt!
A tojásokat kettéválasztjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is.
A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.
Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk.
Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk, egy jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat