Sertésszelet krémmártással

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 435 kalória
Megosztás

A hússzeleteket kicsit megütögetjük és kevés olajon megsütjük .Kevés sóval és ételízesítővel megszórjuk a hússzeleteket.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk. Mély serpenyőbe, öntünk 2 evőkanál olajat és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, meg a zöldségeket. Ízesítjük.
Ezután 3 dl vizet öntünk rá és 10 percig főzzük.
A főtt zöldséget kissé kihűtjük és levével együtt, turmixgépben pépesítve félretesszük.
A serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot és kevergetve, világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan, nehogy a forró cukor kifröccsenjen, ráöntjük a zöldséges pépet és addig forraljuk, amíg a cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve, jól kiforraljuk.Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással.
Köretnek hasábburgonya vagy főtt tészta is megfelelő.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat