Sertésszelet hentes módra

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1142 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.
A hagymát félbevágom, majd felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.
A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 ek. finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.
Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.
Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat