Sertéssült almamártással

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1250 kalória
Megosztás

A sertéshúst deszkára rakjuk és a lelógó részeket levágjuk róla.
A sót kikeverjük a borssal, pirospaprikával és a felaprított zöldfűszerekkel.
Bedörzsöljük vele a húst és olajozott tepsibe rakjuk.
Mellé rakjuk a felvágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és vöröshagymát.
Meglocsoljuk vízzel és letakarjuk alufóliával.
Előmelegített sütőben megsütjük, kb.100-120 perc alatt. A végén alufólia nélkül süssük, hogy szép színe legyen.
Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk.
Vizet forralunk cukorral és belerakjuk az almakockákat. Puhára főzzük, közben fahéjjal és citromlével ízesítjük.
A végén, hozzáöntjük a fehérbort és keményítővel sűrítjük.
Tejszínnel dúsítjuk.
Tálaláskor, a felszeletelt hús alá öntjük a mártást.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat