Sertésragu zöldborsóval

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 676 kalória
  • Andi80
Megosztás

A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt, épp roppanósra főzzük.
A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
Melegen, párolt rizzsel, nokedlivel, vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.


Hozzávalók
  • 70 dkg sertéstarja  
  • fej vöröshagyma
  • ek zsír
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ek paprikakrém
  • tk pirospaprika
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 15 dkg zöldborsó  
Vegye meg a hozzávalókat