Sertésmáj rizottó szarvasgomba fűszerolajjal

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 315 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A sárgarépát lereszelem, vagy zsülienre vágom.
A sertésmájat felcsíkozom.
A répát, kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el.
Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.
A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 db reszelt és egy kisebb, egész gomba került.
Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!
Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat